Harga Coklat Langkawi 2017

ASSALAMUALAIKUM

Setahun tak update blog masya Allah Farah memang tak active sangat since sambung degree. Alhamdulillah rasa nak update pulak hee. So tengok title pun dah tau kan. Actually before pergi shopping kat Langkawi, saya pun google and search apa yang menarik di Langkawi, tempat shopping yang murah, and banyak lagi.

Tak boleh dinafikan Langkawi memang syurga coklat, right? So, saya list kan harga coklat time saya shopping kat sana. Hope dapat bagi info untuk anyone yang search about it.

Oh before that,
  • Saya pergi ke Langkawi pada 6th to 8th February 2017 (Monday to Wednesday)
  • Time tu weekdays biasa and bukan school and public holiday. 
  • Saya shopping di area Kuah sahaja. (HIG, Langkawi Saga, Estern Native, ZENO, RAMS) So, saya takde price for Coco Valley and The Zon. 
  • Price maybe akan berubah especially time school and public holiday 
  • Gambar coklat adalah hasil carian google, bukan hakmilik saya 
Actually, harga lebih kurang je tapi saya akan  beli kat tempat yang murah even beza 10 sen! Maafkan saya hihi.

Almond Gold
Semua tempat sama harga RM9.90
Tapi kalau kat HIG, beli tiga packs RM29
So, HIG lagi jimat 70 sen daripada tempat lain kalau beli tiga packs.



Daim 300g
semua tempat RM16.90
Price berbeza kalau beli tiga packs,
HIG RM48
Langkawi SAGA RM49
RAMS RM47



Ferrero Rocher 3
RAMS RM3.50
HIG RM3.20


Ferrero Rocher 16
Semua tempat sama RM16.90



Hershey's Cookies n Cream (6packs)
HIG RM17.90


Kinder Bueno 
HIG RM9.90
Estern Native RM8.90
ZENO RM8.50



Kisses 340g
Langkawi SAGA and others RM16.90
HIG RM16.50 (3 packs RM48)



Kisses 217g
Langkawi SAGA and RAMS (tak sure price at HIG) RM11.90
Time saya pergi just ada milky chocolate jeee takde almond :(



Kisses 150g
Pack kecil ni saya jumpa di RAMS sahaja RM7.50



Hershey's Kisses Nugget
RM16.90


Toblerone 50g
Langkawi SAGA RM2.60 (6pcs RM14.80) 
ada satu tempat 6pcs RM11.50 but I tak sure sama ada ZENO, HIG or RAMS
Eastern Native 6pcs RM11



Toblerone 100g
Langkawi SAGA RM4.50 (3pcs RM12.50)
Area lain I tak sure sorry
I think Eastern Native cheaper because toblerone 50g pun jauh beza juga than tempat lain
Promotion at RAMS 2pcs RM3.50 due to expiry date on March 2017



Nutella Go
RM5.90 (ada satu tempat RM5.80 tapi tak ingat dimana sorry)
Langkawi SAGA 1 dozen RM64


Pepero
HIG, RAMS, Langkawi SAGA RM21.90
Eastern Native RM20.90
Coco Valley RM20.40 (but time saya pergi just tinggal cookies n cream)
RAMS ada jual loose pack RM2.90/each



Raffaello
Langkawi SAGA, RAMS, HIG RM14.90


Whittaker's Bar
RM14.90


Cadbury Australia
RM8.90
Saya jumpa di HIG area Wawasan Baru
Kat situ ada tulis Cadbury Malaysia and Cadbury Australia.
Saya beli Crunchie omgeee sedapnyaaa omnomnomnom
tapi takde oreo pulak sobs.

Cadbury Daim saya jumpa di RAMS (tiada di HIG Wawasan Baru) tapi tak sure harga berapa


So, itu je lah penjelajahan coklat saya. :)  Maybe boleh update pasal Nasi Dagang Pak Malau and cable car insya Allah doakan Farah rajin menaip 

Assalamualaikum :) 

6 comments:

  1. assalam farah..tq bg price list choc langkawi 2017..sgt membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Welcome.. Alhamdulillah selamat bershopping :)

      Delete
  2. Thank you so much for sharing Farah. Really appreciate it. 😀

    ReplyDelete