Siapa nak kad raya Farah Fauzi?

ASSALAMUALAIKUM

Clearance stock!!
**TAMAT**



Sape nak kad raya Farah Fauzi, *ade ke yg nak -,-* comment alamat and link blog awak kat entry nie, okay? Dont worry, Farah takkan publish alamat awak >_*

Kad Raya Farah Fauzi

ASSALAMUALAIKUM

Salam Ramdhan semuaaaa :) entah tak tau kenapa tahun nie tiba tiba terasa nak buat kad raya..dah lama tak main kad raya nie.. rasanya guna kad raya nie time sekolah rendah je.. time sekolah menengah dah start bagi sms raya then update status kad fb, lepas tu tag tag friends.. -,-

terasa rindu nak main kad raya nie.. so, hari tu Farah pun pegi lah tempah design kad raya kat akak azhafizah :)


tadaa.. nie lah design nye.. yg penting ada muke saya.. lalalala ^_^ then, terus order untuk printing design kad raya nie kat kak shida.. yeehaaa!! 

act idea nk buat kad raya nie dtg lewat..so agak lewatlah sampai nya.. semalam whatsapp kak shida, dia kata insya Allah hari rabu nie dia pos.. hip hip hoorayy!! excited.. rasa nak tunggu je abg poslaju depan rumah dari pagi.. haha.. Farah always over.. >_<

so, disebabkan ke-excited-an nie, Farah nak bagi kawan kawan blogger nie kad raya.. sape nak? *ade ke yg nak?* haha.. sesiapa yg nak, boleh tinggalkan link blog and alamat kat comment entry nie.. jangan risau.. Farah takkan publish comment yg ada alamat awak tuu.. tu rahsia kita berdua je tau .. hiks..

Farah cadang nak open kat 15 orang kawan kawan blogger.. yg lain kena distribute jugak kat kawan kawan lain and family jugak ;) so, sapa cepat, dia dapat.. hee :)

okay, tu je niat sebenar nak update entry nie.. dah lama tak menaip, rasa pelik pulak.. lagi lagi emosi tga tak stabil sekarang nie, semuanya tak kena.. btw, doakan Farah jd seorang yg kuat eh :'(

babai semua.. assalamualaikum :)

Diploma Farmasi UniKL RCMP Part 2

ASSALAMUALAIKUM

UPDATE 18th February 2016
Sorry, saya tak active blog buat masa nie
Any question about Diploma in Pharmacy, boleh contact saya
Whatsapp : 017-2767060
*No call pleasee*
Insya Allah saya akan jawab mana yang mampu
Sorry if lambat reply *class, lab, assignment, test, study or tidur* and
layanan yang kurang mesra *badmood maybe*..
Thanks!
_________________________________________________________________________________


6th April 2014 - Lately nie, agak ramai 'bakal junior' Diploma Farmasi UniKL RCMP yang contact saya, tanya about this course.. seriously, teringat kenangan lama time saya nak daftar masuk RCMP.. rinduu.. lagi lagi bila terkenangkan lagi beberapa bulan je nak jejak kaki ke campus.. then, babai Ipoh.. say hye to Hospital Penang.. :)

okay, memandangkan ramai yg bertanya.. then bila on blog, tengok pageview, search keyword.. kebanyakannya pasal Diploma Farmasi kat UniKL nie.. and now, saya terasa makin excited and lagi seronok nak mengalu-alukan kedatangan adik adik ke UniKL RCMP bulan Jun nanti.. ehem.. super senior laa katakan ^_^v  ...eh.. kami bukan pembuli taw! ;p

okay, saya taktau nak cerita pasal apa.. but i think.. saya just nak bagi guideline or preparation before masuk UniKL.. :)

*Saya buat dalam bentuk soalan yg selalu ditanya oleh bakal junior :)

1) Saya dah apply online.. macam mana saya nak tau whether application saya diterima or ditolak? UniKL hantar surat ke rumah ke?

Untuk application status, adik boleh check online jugak.. UniKL tak hantar surat ke rumah.. adik buka website admission http://www.unikl.edu.my/web/admission/  then click check application status.. kat situ dia ada sediakan schedule.. means.. dia depends on date kita apply.. dah check dah? berjaya? whoahh.. Tahniahh!!! :)

2) UniKL memang tak hantar surat or form ke rumah ke?

Tak.. sekarang nie zaman IT.. semua online.. so, bila application kita dah berjaya, kita kena print sendiri offer letter and borang borang yg berkenaan.. then, kita isi lengkap lengkap.. 

3) Berapa yuran pendaftaran untuk Diploma Farmasi UniKL RCMP?

okay, untuk yuran, saya tak boleh nak cakap "tu lah jumlah nya".. sebab kadang kadang yuran pun berubah jugak jumlah nya.. tapi kalau diikutkan batch saya (July 2012 - Jun 2015), yuran pendaftaran RM2250.. mahal? err.. yup.. yuran agak mahal.. lagipun kita kan course yg related dgn medic, that's why mahal...

UPDATE! Maaf, yuran pendaftaran RM2250 tu tak fixed.. Amount tu boleh berubah-ubah.. Mungkin sekarang nie, yuran pendaftaran tu dah naik..

4) Mahal nye kak.. family saya orang biasa je.. tak mampu nak bayar yuran sebanyak tu..

in this case, MARA akan faham .. tak semestinya student yg apply IPTS nie semua orang kaya.. saya pun orang biasa je.. so, MARA ada sediakan pinjaman pendahuluan MARA untuk student yg kurang berkemampuan untuk bayar yuran yg RM2000++.. untuk pinjaman pendahuluan, student akan dapat RM1500... :) macam mana nak apply? click sini

4) Bila kita nak bayar balik pinjaman pendahuluan MARA nie?

MARA akan tolak RM100 dari elaun kita setiap bulan.. means, elaun bulanan RM535.. then nanti akan jadi RM435.. MARA akan tolak until RM1500 tu selesai.. then, bulan bulan beikutnya, kita dapat elaun macam biasa.. yippiee!!

5) Kita dapat elaun bulanan? Serius?

Yup! Time minggu orientasi nanti, ada staff bahagian loan yg akan bagi briefing pasal MARA.. tapi maaf.. MARA just untuk peribumi sahaja.. tapi PTPTN pun disediakan untuk bukan peribumi.. don't worry.. :) okay, taklimat MARA nie, kena focus betul betul.. ikut cakap staff tu.. isi borang betul betul.. sediakan dokumen yg diminta.. if tak faham, boleh terus tanya puan/encik tu.. staff bahagian loan akan bantu sehinggalah kita dapat loan :)

6) Masuk masuk je terus dapat elaun?

Tak.. kita akan dapat elaun pada hujung sem 1 or awal sem 2.. MARA sgt sgt strict.. salah sikit, kena reject.. then kena buat balik.. kalau macam tu memang ambil masa yang agak lama.. if kita ikut arahan MARA, document semua complete, insya Allah cepatlah dapat.. nanti kita akan dapat cheque.. cheque tu elaun kita untuk satu sem.. plus elaun perkakas dan elaun buku untuk setahun.. maksudnya kat sini, time sem 1, kita kena pandai pandai survive.. guna duit parents dulu.. but end of sem, MARA bayar balik .. insya Allah :)


wahh.. agak panjang entry nie.. alamak! dah Maghrib.. saya stop kat sini dulu.. insya Allah if ada masa dan kelapangan, insya Allah saya update untuk part 3 pulak ye :) kalau ada adik adik yg nak tanya apa apa, boleh je terus contact akak.. insya Allah akak akan cuba bantu sebaik mungkin :)

Assalamualaikum


all about MINION!!

ASSALAMUALAIKUM

"Ayong, ada suprise kat rumah mama.. datang ye" -Mama

dup dap.. dup dap.. ape kemende yang suprise nie? ohh tidakk.. tak suke suprise.. memang tak senang duduk jadi nyee.. >_<

sampai je rumah mama..

*dalam kereta* Assalamualaikummmmmm!!!!
Waalaikumussalam.. masukk.. Ayong, supriseee!!! *tunjuk something*
Arghhh!!! *jerit macam nak gila* Minionnn!!!

besar giler taw tak?

Thanks Abang Ayib :3

seriously, saya memang fanatic minion.. beg sekolah class, pencil case pon minion.. HAHA.. childish sangat kan? and now, saya suka collect barang barang minion..

anak patung >_< thanks a lot ibu..

Ibu taw anak dia nie suka minion.. so, ibu pon jadi minat kat minion nie.. bila nampak apa apa je benda yg ada minion, mesti dia yg excited.. comel kan ibu saya? hihi :D

bantal minion

kereta ibuu punyee :3

minion dah ada adik.. yeayyy!!!

selipar minion.. ibu jugak yg belikan.. mekasihhh :)

bertambah best bila ada someone or kawan yg kongsi minat yg sama.. yeahh!! kat fb, comment comment about minion ajeee.. sorang tunjuk barang minion.. sorang jealous..HAHA.. kanak kanak ribena sangat.. kami sweet plus comel, okay? opss.. tu dulu laa.. cerita lama *kesat air mata*

okay, that's all update about minion! hee.. good night :) Assalamualaikum :)

Review : Sweetladystyle.com

ASSALAMUALAIKUM

Hampir seminggu tak update status.. dah beberapa hari tak blogwalking, busy buat preparation kahwin.. opss.. not my weeding okay? :D

okay, malam nie, saya nak review satu online shop.. *betul ke word tu?
Facebook : Sweetladystyle.com
Instagram : sweetladystyle_com
kat sini ada jual pakaian wanita.. square hijab, shawls, tudung bawal, dress, blouse etc.. try laa usya fb, ig and blog  tuu.. :) harga yang sangatt murah and berpatutannnn!!! rugi tak beliiii :")

mule mule tuu saya order 3 helai tudung bawal cotton crepe..

RM20/each
tudung cotton crepe nie seriously BESTT!!! tebal.. senang dibentuk.. tak payah iron pun boleh taw! selesa sangat sangat sangatt (y)
then, bila tiga tiga tudung ni dah sampai, kat rumah tuu ape lagi kan? ramai yg berminatt.. ngehngehngeh.. on the spot terus order lagi 5 helai.. kelasss uolls...


alhamdulillahh.. semua nye berpuas hati.. memang awesome lahh!! :D

okay laahh.. eh? kejap.. kejap.. jom laa scroll pics kat bawah nie *muke maluu




saje nak upload muke sendiri.. HAHA.. good night ebelibadi!! Assalamualaikum :)

Farah Fauzi's namecard

ASSALAMUALAIKUM

Dulu, saya selalu kagum dgn orang yg ada namecard / business card sendiri.. masa kecik kecik, mesti pikir kalau orang yg ade namecard or business card tu mesti orang kaya, dato' datin and golongan elit..

but now, everything change.. semua dah boleh ada namecard sendiri kan? Alhamdulillah, berkat tolong family dalam hal business nie.. eh? tak taw business ape?

act Farah tolong family dlm business customize handphone case.. means customer boleh request design handphone case ikut citarasa sendiri.. selalunya, of course gambar kita sendiri kan? :)

ni la contoh nyee :D

boleh click sini untuk maklumat lanjut :)

okay, sambung cerita, hasil business nie laa, Alhamdulillah.. saya dapat buat namecard sendiri :)

Farah order dua kotak 2 sides Matt Lamination gred A (kalis air)

front view

back view

1 kotak = 100pcs 


seriously, Farah puas hati sangat sangat dengan design nie.. harga yang sangat murah, free postage, also free design.. whoahhh!!! terbaik!!

for sure, bloggers mesti taw saya order kat siapa kan? haa!! betul!! dah tentu lah fizgraphic.com :)

tu je nak cite.. hee :) babai